A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Сергій Ткачук: Питання розбудови безбар’єрного простору на контролі обласної влади

Дата: 08.10.2021 09:40
Кількість переглядів: 448

Розбудова безбар’єрного простору, зокрема облаштування об’єктів фізичного оточення та навколишнього середовища за принципами універсального дизайну, який враховує потреби маломобільних груп, передбачено національною стратегією зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року яка розроблена у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Фото без опису

Відтак, 7 жовтня під головуванням заступника голови ОДА Сергія Ткачука проведено засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у Хмельницькій області.

Розпочинаючи засідання Сергій Ткачук наголосив, що питання забезпечення інклюзивності в регіоні є одним з найважливіших напрямів роботи облдержадміністрації. “Проблеми наявні у загальному доступі до інфраструктури (як фізичної, так і цифрової), а також у кожній сфері життя людини, зокрема ускладнений доступ до громадського транспорту та об’єктів фізичного оточення, відсутність адаптації інформації, сайтів та додатків для всіх громадян, суспільне несприйняття, бар’єри у доступі до освіти, роботи потребують першочергового вирішення,”-зазначив посадовець.

Фото без опису

У ході наради члени комітету обговорили обласний План заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії, та вирішили доопрацювати і внести спільні напрацювання. Крім цього, після завершення публічного обговорення необхідно врахувати подані зауваження та пропозиції, після чого затвердити уже остаточний обласний план заходів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано