A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

6 жовтня – Всесвітній день охорони місць проживання

Дата: 06.10.2021 10:41
Кількість переглядів: 500

Фото без опису

День охорони місць проживання або Всесвітній день середовища проживання, відзначають у всьому світі 6 жовтня. Це свято було затверджено у 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Людство своєю діяльністю вже давно впливає на природу, змінюючи її.

Все менше залишається місць незайманої природи, та все більше територій переходять до розряду сільгоспугідь, пасовищ. Все більше розростаються міста, збільшуються площі під видобуток корисних копалин, будівництво заводів та інших об’єктів народного господарства.

Порушення довкілля відбувається внаслідок антропогенних впливів, які докорінно змінюють умови життя диких тварин, а саме вирубки лісів, осушення боліт, розорювання степів, перелогових земель, створення водосховищ тощо.

За 2000 років сучасної історії на земній кулі зникло більше 150 видів ссавців, в основному великих, і 139 видів птахів. Кожен зниклий вид це непоправна втрата. Все, що зникає в тваринному світі, — зникає назавжди.

Оселища є ключовими об’єктами уваги в загальновідомій програмі розбудови європейської екомережі Natura 2000.

В умовах збільшення негативного впливу людини Європейською спільнотою був обґрунтований новий підхід до охорони біорізноманіття.

Суть цього підходу полягає у збереженні природних оселищ, тобто місць «проживання» видів, що дає змогу зберегти як види та їх угруповання, так й умови, необхідні їм для виживання та нормального розвитку.

Всесвітній день охорони місць проживання заснований для того, щоб нагадати людству про те, що ми, люди, є лише частиною природи, ми живемо і розвиваємося за її законами.

Тому закликаємо будувати своє життя так, щоб зберегти і передати майбутнім поколінням все розмаїття і красу тваринного і рослинного світу нашої планети.

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано