A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ: УЧАСНИКИ ЗНО З НАЙВИЩИМИ РЕЗУЛЬТАТАМИ Й ПЕРЕМОЖЦІ МІЖНАРОДНИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД ОТРИМАЮТЬ СТИПЕНДІЇ ТА ПРЕМІЇ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Дата: 15.09.2021 17:13
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

Сьогодні, 15 вересня 2021 року, на засіданні Уряду схвалено постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

«Як і обіцяв, переможці цьогорічних міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії отримають премії Президента України у розмірі 100 тис. гривень. А учасники зовнішнього незалежного оцінювання з найвищими результатами, – стипендії Президента України (виплачуватимуться протягом року, щомісяця, у розмірі 10 тис. гривень)», – повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Також Міністр зазначив, що відтепер стипендії та премії призначатимуться щороку за результатами участі у ЗНО та міжнародних олімпіадах.

«Таке заохочення обдарованих дітей стане стимулом для продовження навчання в закладах вищої освіти України та розвитку інтелектуального потенціалу суспільства загалом. Дякую Президентові України Володимиру Зеленському, Прем’єр-міністрові Денису Шмигалю та членам Уряду за підтримку талановитої молоді, досягнення якої сприяють підвищенню рівня авторитету нашої держави», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Згідно з рішенням Уряду кошти Фонду Президента України будуть направлені передусім на підтримку діяльності молоді, а саме:

  • на підготовку магістрів, докторів філософії та докторів наук у провідних вітчизняних закладах вищої освіти та наукових установах і за кордоном, у тому числі за рахунок грантів на навчання за кордоном;
  • на стажування в провідних іноземних закладах вищої освіти та наукових установах, для участі в міжнародних науково-практичних семінарах та конференціях;
  • на заохочення учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати, а також переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад з навчальних предметів за досягнення в освітній, науковій і спортивній діяльностях.

Крім того, кошти Фонду Президента України будуть направлені на залучення викладачів та науковців іноземних закладів вищої освіти й наукових установ, відомих громадських діячів для роботи в Україні, а також на реалізацію проєктів, у тому числі проєктів інноваційних освітніх технологій та цифрової трансформації, у сферах освіти, науки та спорту.

За рахунок коштів Фонду Президента України отримають премії переможці міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії, які у складі команд здобули золоті, срібні і бронзові медалі міжнародних олімпіад, що проводились цьогоріч в умовах карантину, дистанційно. Розмір такої премії – 100 тис. гривень.

Також цього року за рахунок коштів Фонду Президента України будуть виплачені стипендії особам, яким у 2019 році як переможцям міжнародних олімпіад з навчальних предметів були призначені стипендії Президента України, але оскільки такі особи були зараховані до закладу вищої освіти приватної форми власності, стипендії Президента України їм не були виплачені. Тепер переможці міжнародних олімпіад отримають призначені їм кошти в повному обсязі.

Цим же рішенням Уряду встановлено, що за рахунок коштів Фонду Президента України відтепер щорічно будуть виплачуватись стипендії Президента України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищі результати. 

Право на призначення таких стипендій матимуть 10 учасників зовнішнього незалежного оцінювання з кожної області та м. Києва, які: 

  • отримали найбільшу загальну суму балів за результатами зовнішнього оцінювання з чотирьох навчальних предметів, що обчислюється на підставі найвищих особистих результатів з усіх навчальних предметів, для складання яких учасник реєструвався;
  • постійно проживають в Україні;
  • зараховані до закладів вищої освіти України (незалежно від їх форми власності, сфери управління та форми здобуття освіти). 

Стипендії виплачуватимуться протягом 12 місяців, щомісяця, у розмірі 10 тис. гривень. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано