A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ІНІЦІЮВАВ ТЕРМІНОВЕ ЗАСІДАННЯ ТИМЧАСОВОЇ МІЖВІДОМЧОЇ КОМІСІЇ ЩОДО ХАРЧОВОГО ОТРУЄННЯ СЕРЕД УЧНІВ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ

Дата: 14.09.2021 15:38
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Сьогодні Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет разом із колегами з МОЗ, Мінрегіону, Офісу Президента України, КМУ та ДПСС перебуває на Хмельниччині з метою проведення засідання тимчасової міжвідомчої комісії щодо харчового отруєння серед учнів Хмельницького навчально-виховного об'єднання № 1 «Школа-дитячий садок».

Насамперед буде заслухано звіт  щодо обставин, котрі передували спалаху,  а також інформацію про стан дітей, які перебувають у лікарні.

«Саме тоді, коли держава докладає максимум зусиль та впроваджує наймасштабнішу реформу шкільного харчування в країні, недбалість окремих керівників закладів освіти й бездіяльність посадовців органів місцевого самоврядування ставлять під загрозу здоров’я дітей, їхніх батьків та освітян», – підкреслив Міністр.

Сергій Шкарлет зазначив, що обов’язково ініціюватиме комплексну перевірку всіх закладів освіти Хмельницької області щодо дотримання санітарного регламенту з метою недопущення подібних випадків.

«Хочу подякувати Національній поліції м. Хмельницького за оперативне реагування на ситуацію. Саме слідчі ще 7 вересня відкрили кримінальне провадження, виїхали до закладу та ініціювали роботу експертів зі встановлення причин отруєння. Правоохоронці відреагували на інформацію в інтернеті. Новина про ймовірне отруєння 4 дітей, що була опублікована на одному з регіональних порталів, стала першоджерелом та підставою для початку їх роботи», – повідомив Міністр.

Як розповів Сергій Шкарлет, від адміністрації закладу освіти та органів місцевого самоврядування й дотепер не було жодного офіційного повідомлення до компетентних органів, зокрема МОН.

Станом на  13 вересня, шостий день після спалаху, представники органів місцевого самоврядування на запит МОН не могли надати вичерпної інформації про ситуацію та навіть не володіли відомостями про відкрите кримінальне провадження.

«Така ситуація є неприйнятною. Будемо детально з’ясовувати всі обставини та рівень відповідальості за це службових осіб. Окремо дякую голові Хмельницької ОДА за конструктив та максимальне сприяння в розслідуванні ситуації», – зазначив Міністр освіти і науки України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано