A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Міжнародний день чистих берегів

Дата: 15.09.2021 15:33
Кількість переглядів: 582

З метою привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об’єктів, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля та підвищення екологічної свідомості громадян щороку у треті вихідні вересня проходить масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach Day), яка започаткована у 1986 році і з кожним роком набуває все більшої популярності. Цьогоріч цей день припадає на 18 вересня.

Акція проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій і проходить по всьому світу. Зокрема, проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів.

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Тому є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами.

З цієї нагоди усім небайдужим жителям регіону Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України пропонує долучитися до акції, в тому числі організувати прибирання на берегах водойм у відповідних місцевих органах самоврядування або по місцю проживання, з дотриманням відповідних карантинних норм та обмежень, виконавши прості кроки:

Зареєструватися за посиланням до 18 вересня (включно): https://forms.gle/Jz3vHaFN5pitzznh8

Прибрати берег водойми, парк чи ліс поблизу себе. Зробити фото «до» та «після» прибирання і викласти у фейсбук під хештегом #ЯПРИБРАВ_ТВОЯЧЕРГА4.

Поділитися з нами своїм результатом: https://forms.gle/6JGgXL29orTfgqtF8

Акція триватиме з 18 по 30 вересня 2021 року. Учасники отримають диплом від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Пам’ятаймо: майбутнє наших водойм – у наших руках!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано