A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Сергій Гамалій: В освітніх закладах діти мають навчатись в безпечних умовах

Дата: 13.09.2021 15:30
Кількість переглядів: 509

Отруєння дітей НВО № 1 міста Хмельницького стало надзвичайною ситуацією, тож аби проконтролювати хід розслідування інциденту, голова ОДА Сергій Гамалій разом із заступниками заслухали інформацію в.о. генерального директора ДУ “Хмельницький центр  контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Миколи Габрикевича та директора Департаменту охорони здоров’я Олександра Завроцького.

Як повідомив Микола Габрикевич, 8 вересня розпочалося епідеміологічне розслідування, у ході якого встановлено, що захворювання спричинене внаслідок вживання страв, які виготовлені у харчоблоці НВО № 1. Цього дня з метою встановлення джерела збудника інфекції, шляхів та факторів передачі інфекції у закладі освіти, розповсюдження та призупинення спалаху проведено повний комплекс протиепідемічних заходів та мікробіологічних досліджень.

Станом на сьогодні, 13 вересня, встановлено джерело збудника інфекції. Так, у 4 працівників  харчоблоку із зразків, відібраних для аналізу, виділено золотистий стафілокок. Із 12 зразків харчових продуктів у 3 стравах виявлено золотистий стафілокок (паелья, шніцель та інші); із 60 змивів у 27 зразках – золотистий стафілокок.

“В усіх освітніх закладах діти мають навчатись в безпечних умовах, з дотриманням гігієнічних норм та стандартів,” – наголосив очільник області, й додав, що кожен працівник навчального закладу має відповідально ставитись до проходження обов’язкового медичного огляду, й контролювати це мають безпосередньо керівники закладу.

Також Сергій Гамалій звернув увагу на те, що варто перевірити, чи дійсно працівники закладу освіти пройшли обов’язковий медичний огляд, та й загалом варто додатково проконтролювати дотримання санітарних норм у всіх навчальних закладах області, аби подібних ситуацій більше не виникало.

Нагадаємо, що у період з 08 до 10 вересня 2021 року в ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надійшло 93 екстрених повідомлення на захворювання харчовою токсикоінфекцією та гастроентероколітами. Захворіли 92 дитини молодших класів НВО № 1 та 1 мама, котра заразилася контактно-побутовим шляхом від своєї хворої дитини.

Серед тих, хто занедужав, 15 лікуються у Хмельницькій інфекційній лікарні (14 дітей, 1 доросла) та 78 амбулаторно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано