A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

У США ПЕРША ЛЕДІ ОБГОВОРИЛА ПИТАННЯ ЩОДО РЕФОРМУВАННЯ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

Дата: 06.09.2021 15:36
Кількість переглядів: 296

Днями у Сполучених Штатах Америки Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з керівництвом управління освіти Сан-Франциско (San Francisco Unified School District). Під час заходу, зокрема, йшлося про реформування шкільного харчування, популяризацію здорової їжі та формування правильних харчових звичок. Також учасники зустрічі обговорили сучасні інструменти забезпечення освітою дітей з інвалідністю. 

«Важливо обговорити реалізацію змін у системі шкільного харчування та роль місцевих громад у впровадженні інклюзивного навчання: як ми можемо допомогти батькам ухвалити рішення про важливість навчання дітей з інвалідністю у звичайній школі. А особливо – додати їм упевненості у власній компетентності в такому чутливому питанні», – зазначила дружина Президента України. 

Об’єднаний шкільний округ Сан-Франциско фактично є управлінням освіти. Це сьомий за розміром освітній округ Каліфорнії, в якому щорічно навчається близько 55 тисяч учнів. Оплата за шкільне харчування залежить від рівня доходу та кількості членів родини. 

«Якщо діти голодні, вони напружені та перебувають у стресі, тому не мають енергії на навчання. Наша мета – забезпечити найкращу освіту та найкращі умови для освіти», – зазначив доктор технічних наук і суперінтендант (завідувач округу) Вінсент Меттьюз. 

У школах Каліфорнії діти можуть їсти в класі, в їдальні, у спеціально облаштованих зонах на подвір’ї закладу або в шкільному холі. Дослідження показали, що більшість дітей (85%) з’їдають свій сніданок саме в класі. 

Їжу до американських шкіл переважно привозять постачальники, але нині опрацьовується план її приготування безпосередньо в навчальних закладах. Перша леді Олена Зеленська поділилася досвідом того, як це відбувається в Україні, та розповіла, зокрема, про серію регіональних форумів щодо реформи шкільного харчування, які проходять по всій країні. Найближчий відбудеться 9 вересня в Одесі. 

«Перед нами стоїть завдання – зробити їжу захопливою та доступною. Тому ми даємо нашим учням зразки страв перед тим, як ухвалити рішення, чи вводити їх у основне меню. Ми збираємо зворотний зв’язок і тільки після цього вирішуємо, чи запускати нові страви», – додала виконавча директорка служби харчування студентів Дженніфер Лебарре. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано