A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

При погіршенні епідемічної ситуації заклади освіти, у яких частка вакцинованих працівників становить менше 80%, будуть переведені в дистанційне навчання – Володимир Юр’єв

Дата: 09.09.2021 08:22
Кількість переглядів: 338

В разі переходу області у “жовту” зону епідемічної небезпеки, заклади освіти, у яких частка вакцинованих працівників становить менше 80%, будуть переведені в дистанційне навчання, від цього значно погіршиться якість освіти. На цьому наголосив сьогодні заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, на онлайн нараді, що  відбулась з представниками районних управлінь освіти, головами громад та керівництвом закладів освіти області. Основна тема заходу – активізація процесу імунізації працівників закладів освіти від коронавірусної хвороби COVID-19. Участь в роботі взяли також заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Дарія Басюк, директор Департаменту охорони здоров’я Олександр Завроцький, генеральний директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Микола Габрикевич.

За словами заступника голови ОДА Володимира Юр’єва, враховуючи актуальні показники захворюваності, наразі Хмельницька область ризикує перейти з “зеленого” рівня карантинних обмежень до “жовтого”, що означатиме перехід на дистанційну форму навчання закладів, де відсоток вакцинованих працівників нижчий за 80%. Аби цього уникнути, слід терміново вжити заходів з метою підвищення рівня охоплення освітян щепленнями.

Олександр Завроцький звернув увагу учасників наради на те, що вірус COVID-19 став дедалі частіше передаватись від дорослих дітям. Також симптоми, що викликані цим захворюванням, вражають організм сильніше в десятки разів. Враховуючи те, що у закладах середньої та вищої освіти розпочався новий навчальний рік, і вже реєструються поодинокі випадки захворювання на COVID-19, дуже важливим є дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо правил роботи закладів в умовах пандемії. Проте найбільш важливим завданням є вакцинація, адже лише так можна зменшити ризик передачі хвороби дітям та попередити ймовірне посилення карантинних обмежень в освітніх закладах.

Дарія Басюк анонсувала, що вже від сьогодні розпочинається активна кампанія, спрямована на підвищення рівня охоплення вакцинацією освітян. Зокрема, керівникам закладів освіти доручено сформувати та надати списки працівників із зазначенням, якою саме вакциною вони бажають вакцинуватися. Також буде організовано проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи у закладах освіти. Посадовиця наголосила, що основна відповідальність за організацію безпечного навчального процесу покладена на керівників освітніх закладів, проте очільники громад також мають сприяти, аби навчальні заклади могли працювати в умовах посилення карантинних заходів.

На завершення Володимир Юр’єв закликав усіх відповідально поставитися до забезпечення процесу імунізації в освітній сфері, а також ще раз наголосив, що вакцинація від COVID-19 – це єдиний спосіб запобігти важким ускладненням від цієї небезпечної хвороби, а тому кожен має усвідомлено зробити цей крок та таким чином захистити себе та своє оточення.

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано