A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Заяву-розрахунок за е-лікарняними можна подати через програмне забезпечення або на паперових носіях

Дата: 08.09.2021 13:16
Кількість переглядів: 515

Оформлені відповідним чином заяви-розрахунки, на підставі виданих в установленому порядку листків непрацездатності, є підставою для фінансування Фондом соціального страхування України допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, а також у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності.

«Дата фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам, зокрема, допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах залежить від дати отримання Фондом соціального страхування України заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення, – зазначає начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський. – Вибір способу подання заяви-розрахунку залишається добровільним для всіх страхувальників – у разі потреби, документ все ще можна подати на паперових носіях. Однак ми радимо віддати перевагу дистанційним способам і перейти на електронний документообіг. Це дозволить пришвидшити подання заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам, а в період карантину – обмежити контакти для протидії поширенню коронавірусної інфекції. Подання електронного документа надає страхувальнику право не подавати його на папері».

Питома вага страхувальників, які перейшли на електронну форму подачі документів до управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області, на підставі яких здійснюється фінансування матеріального забезпечення, складає близько 90 %.

Протягом січня-серпня поточного року управлінням виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області прийнято від роботодавців та опрацьовано 23353 заяви-розрахунки для надання матеріального забезпечення та окремих видів страхових виплат. За рахунок коштів Фонду соціального страхування України підлягає оплаті 82118 листків непрацездатності. На підставі зазначених заяв-розрахунків матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю та страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання призначено для 55861 застрахованої особи на суму 336,3 млн гривень.

Загалом по країні кожного робочого дня до Фонду соціального страхування України роботодавці подають заяви-розрахунки для фінансування близько 17 тисяч лікарняних листків. 80% з них подаються онлайн – за допомогою клієнтського спеціалізованого програмного забезпечення.

Однак звертаємо увагу, що наявний в електронному кабінеті страхувальника на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України інтерфейс для подання заяв-розрахунків наразі не має функціональної реалізації. У випадку подання роботодавцем заяви-розрахунку через кабінет така заява-розрахунок не передається до органів Фонду соціального страхування України.

Страхувальники можуть скористатись клієнтським спеціалізованим програмним забезпеченням та самостійно обрати зручну їм програму для документообігу.

Щоб подавати документи онлайн із застосуванням електронного підпису/печатки потрібно укласти відповідний договір. Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 26.08.2020 № 415-од зазначений примірний договір щодо подання електронних документів було затверджено у новій редакції. Внесені зміни приводять договір у відповідність до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

 Заключити договір можна звернувшись до відділень управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області.

  • Контакти відділень управління:

http://www.fssu.gov.ua/fse/control/khm/uk/publish/article/80782

  • Примірний договір:

http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/970830


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано