A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТИ: НАРАЗІ ОГОЛОШЕНО ТЕНДЕРИ НА МАЙЖЕ 49 ТИС. НОУТБУКІВ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ

Дата: 19.08.2021 12:17
Кількість переглядів: 274

У межах ініціативи Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації України щодо забезпечення ноутбуками вчителів у 2021 році на сьогодні вже оголошено тендери на майже 49 тис. ноутбуків. Загалом цьогоріч за рахунок субвенції на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти у розмірі 980 млн грн планується закупити майже 65 тис. ноутбуків (з урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів і очікуваної вартості ноутбука орієнтовною сумою 20 тис. грн).

Станом на 18 серпня у 21-й області та трьох районних в м. Києві держадміністраціях проведення тендерів, а саме збір тендерних пропозицій, перебуває в активній фазі. Процес можна відстежувати за допомогою спеціального дашборду.

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами відповідних закладів загальної середньої освіти та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу у ЗЗСО. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Загалом на сьогодні, за даними Інституту освітньої аналітики, кількість персональних комп'ютерів, які використовуються в освітньому процесі (без урахування тих, які не працюють, задіяні в управлінсько-господарській діяльності закладу та тих, які закріплені за кабінетами інформатики) становить 231 713 одиниць.

До 2024 року планується забезпечити співвідношення “один ПК на одного вчителя”. В ідеалі кожен педагогічний працівник повинен мати змогу користуватися особистим ПК на роботі, як будь-який, до прикладу, офісний працівник. Так само кожен учень має бути забезпечений такою можливістю.

Зазначимо, кожного року МОН підтримує заклади загальної середньої освіти через такі спеціальні цільові субвенції.

Крім того, щороку в межах підтримки реформи “Нова українська школа” виділяються кошти на закупівлю мультимедійного та комп’ютерного обладнання (у 2021 році – близько 400 млн грн).

Також варто зазначити, що у 2019 році була виділена спеціальна субвенція на проведення Інтернету до шкіл. Цього року в Державному бюджеті також закладено півмільярда гривень на широкосмуговий доступ до Інтернету в сільській місцевості та закладах освіти в такій місцевості.

Звертаємо увагу на те, що щороку на рахунках місцевих бюджетів залишається значна частина залишків освітньої субвенції, і щороку, відповідно до Бюджетного кодексу, ці залишки можуть бути використані зокрема на матеріально-технічне забезпечення закладів освіти. Такі залишки є перехідними, тому їх використання можливе в будь-який період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано