A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

12 серпня в Україні відзначається Всесвітній День молоді!

Дата: 12.08.2021 08:39
Кількість переглядів: 693

12 серпня відзначається Міжнародний день молоді.

Ідея святкування цього дня була запропонована 1991 року молоддю, яка зібралася у Відні (Австрія) на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. Рішення було підтримано лише через сім років - на І сесії Світової конференції Міністрів у справах молоді, що відбувалася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року. А ще за рік його ухвалила Генеральна Асамблея ООН, тож 1999 року 12 серпня було оголошено Міжнародним днем молоді. Асамблея також рекомендувала проводити пропагандистські заходи в підтримку Міжнародного дня з підвищення інформованості про Всесвітню програму дій, що стосується молоді, ухваленої 1995 року.

Вперше Міжнародний день молоді святкувався 12 серпня 2000 року і щороку він має певну основну тематику. Наприклад, минулого року вона була такою: "Залучення молоді до глобальних дій". Тема Міжнародного дня молоді 2021 року - "Трансформування харчових систем: інновації молоді для здоров'я людини та планети".

В Україні цей день традиційно святкувався в останню неділю червня, проте наступного року воно вперше буде проводитися разом з усім світом. Ці зміни запровадив президент України Володимир Зеленьский, він підписав відповідний указ №333/2021 у липні 2021 року з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів. Оскільки документ набуває чинності 1 січня 2021 року, тому День молоді Україна буде святкувати разом з усіма 12 серпня - від 2022 року. 

Кого можна вважати молоддю?

Вікова група, яка визначена як молодь в ООН - це люди віком від 15 до 24 років. В Україні цей діапазон ширший - від 14 до 35 років. Сьогодні в світі проживає рекордне число молодих людей - близько 1,8 мільярда дітей, підлітків та юнаків. Один з 10 дітей перебуває в зоні конфлікту, понад півмільярда в бідності, а 24 мільйони з них не ходять в школу. Кожен день близько 30 тисяч дітей помирають від злиднів. Щодня 7 тисяч молодих людей заражаються ВІЛ-інфекцією. Міжнародний день молоді покликаний вкотре звернути увагу на зазначені проблеми та шукати можливості їхнього вирішення.

 

Бути молодим прекрасно, але необхідно пам’ятати, що молодість зобов’язує бути неупередженим, відповідальним, сміливим, здоровим, вірити у свої сили та знати, що немає нічого недосяжного.

Сучасна й освічена молодь– сьогодення України, її майбутнє. Енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість знаходять втілення у бізнесі та політиці, в науці та на виробництві, у спорті та мистецтві.

Саме вам, нинішнім юнакам та дівчатам, жити і творити в Україні задля того, щоб вона була європейською демократичною державою.

Бажаємо вам наснаги, гарної перспективи, світлої долі, фізичних та духовних сил, справжнього людського щастя та здійснення усіх ваших планів та мрій!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано