A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

30 днів ринку землі: стабільний розвиток

Дата: 30.07.2021 14:53
Кількість переглядів: 448

30 липня виповнюється 30 днів старту ринку землі — основній події земельної реформи.

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко зазначає, що ринок землі сьогодні повноцінно функціонує — він прозорий, дієвий і кожен може реалізувати своє право розпоряджатися землею: продати, передати в спадок, здавати в оренду чи самому господарювати на цій землі.

Фото без опису

«Місяць тому, коли запускали ринок землі, вас намагалися налякати масовою скупкою земель іноземцями, вагонами з чорноземом, які прямують на Схід, та агрохолдингами, які відберуть ваші землі. Протягом місяця роботи ринку, як я й обіцяв, не сталося нічого подібного. Ринок працює!», — зазначає Міністр.

За його інформацією за 30 днів від старту ринку землі уклали 2901 угоду.

«Тобто, лише 1 із 2 000 власників землі розпорядилися нею: продав чи подарував», — наголошує Міністр Лещенко.

За 30 днів роботи ринку загальна площа проданих ділянок, щодо яких зареєстровано правочини, склала 5324 га, а сума угод склала 210 млн гривень.

«Тобто, за перший місяць ринку землі середня ціна за український гектар складає 40 тисяч гривень. Наразі найбільше землі придбали у Полтавській, Тернопільській та Кіровоградській областях. Але географія продажів — по всій країні!», — інформує Роман Лещенко.

За його словами, дедалі більше нотаріусів освоюють всі інструменти, необхідні для реєстрації угод, і дедалі більше аграріїв пересвідчуються у дієвості ринку.

«Час популізму на темі землі минув. Дуже скоро громадяни дізнаються, хто начебто боровся за права народу, а насправді паразитував на тіньовому ринку землі . Прозорість ринку й доступність даних для всіх лише підвищать його ефективність. 40 тис. за гектар — це наша стартова лінія! Ми з вами перейшли на новий етап ставлення до землі! Земля — це захищена, вільна власність, вартість якої зростає», —наголошує Міністр Лещенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано