Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вакцинація – ефективний метод попередження розповсюдження COVID-19

Дата: 28.07.2021 12:02
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

З початку пандемії в Старокостянтинівській міській тергромаді, Миролюбненській та Староостропільській сільських тергромадах захворіли 2755 людей (з них діти – 53), одужали – 2670 осіб, померли – 85 людей. 

Із 21 липня в Україні стартував 5-й етап вакцинації проти COVID-19. Відтепер кожен дорослий може вакцинуватися в найближчому пункті щеплення, в Центрі масової вакцинації або за викликом мобільної бригади у разі запису у чергу. У Старокостянтинові працює Центр масової вакцинації населення у приміщенні Централізованої бібліотечної системи (вул. К.Острозького,14), у КНП «Старокостянтинівський центр первинної медико-санітарної допомоги» працює кабінет щеплень (на території лікарні), також працюють 6 мобільних (виїздних) бригад. За інформацією Старокостянтинівського відділення ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» (Хмельницького районного відділу), із початку пандемії в Старокостянтинівській міській територіальній громаді, Миролюбненській та Староостропільській сільських тергромадах захворіли 2755 людей (з них діти – 53), одужали – 2670 осіб, померли – 85 людей. На теперішній день не спостерігається ріст захворюваності. Проте, після закінчення літнього періоду, за прогнозами ВООЗ, МОЗ України, українських вчених та лікарів поширення COVID-19 зростатиме, при чому не виключено, що за рахунок нового мутованого «індійського» варіанту «Дельта», який більш заразний і агресивний, аніж його попередники. Вакцинація населення проти COVID-19 важлива для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними профілактичними заходами. Всі наявні в Україні і в нашій громаді вакцини ефективні (хоч і в різній мірі), зокрема і проти нових мутованих типів вірусу. Тож масова вакцинація є єдиним методом попередження розповсюдження недуги. Тільки всі разом, усвідомивши нагальну необхідність щеплень, ми зможемо зменшити важкість перебігу хвороби та подолати пандемію COVID-19.

Як можна захиститись від COVID-19, поки не реалізована можливість вакцинуватися?

-часто мийте руки з милом або протирайте їх розчином на спиртовій основі.

-дотримуйтесь фізичної дистанції у 1,5 - 2 метри при контакті з іншими людьми.

-якомога раніше звертайтеся за медичною допомогою, якщо у вас або дитини підвищена температура, кашель, утруднене дихання або інші симптоми COVID-19. -уникайте людних місць, закритих приміщень з поганою вентиляцією та намагайтеся дотримуватися фізичної дистанції з іншими людьми в громадських місцях.

-носіть маски, коли перебуваєте в громадських місцях, де вірус може передаватися між людьми і де дотримуватись дистанції неможливо.

-добре провітрюйте всі приміщення. До необхідності проведення щеплень потрібно ставитись з розумінням і не відмовлятися від них необдумано.

Імунізація – це на сьогодні ефективний і надійний захист від COVID-19.

Микола ДЕСЯТНЮК, помічник лікаря-епідеміолога Старокостянтинівського відділення ДУ«ХОЦКПХ МОЗУ» 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано