A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Порядок оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки

Дата: 22.07.2021 14:22
Кількість переглядів: 458

Паспорт громадянина України у формі ID-картки - є повноцінним та самодостатнім документом, який посвідчує особу і підтверджує громадянство України. Сучасний паспорт нового зразка оформлюється  в  разі:

  • досягненні особою 14-ти річного віку (вперше);

  • втрати, викрадення або зіпсуття паспорта- книжечки зразка 1994 року;

  • якщо особа досягла 25- чи 45-річного віку та не звернулася в установленному законодавством порядку не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку для вклеювання до паспорта зразка 1994 року нових фотокарток;

  • обміну паспорта зразка 1994 року (за бажанням особи);

  • зміні персональних даних (прізвища, імені та ін);

  • закінченні терміну дії документа.

Вартість оформлення  біометричного паспортного документа становить:

  •  363 грн - протягом 20 робочих днів;

  • 489 грн- протягом 10 робочих днів.

  • * у разі обміну замість втраченого чи пошкодженого паспорта сплачується держмито у розмірі 34 грн. (два неоподаткованих мінімуми доходів громадян).

Для отримання паспорта при досягненні особої 14-ти річного віку необхідно подати такі документи:

  • свідоцтво про народження;

  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України); У разі відсутності таких документів або у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;

  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності). УВАГА! Оформлення цієї довідки можна здійснити одночасно з подачею документів на оформлення ID-картки, повідомивши працівника територіального підрозділу ДМС (послуга ID-14).

Звертаємо увагу, що адміністративна послуга по оформленні ID-картки вперше особам, які досягли 14-ти річного віку надається безкоштовно. Паспорт оформляється особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на кожні 10 років.

Подати заяву на оформлення нового паспортного документа, а також отримати інші адміністративні послуги, які входять до компетенції ДМС України можна у Старокостянтинівському районному секторі УДМС області, що знаходиться за адресою: вул. Попова, 2 у кабінеті номер 4 (ліве крило райвідділу поліції), контактний телефон: 3-25-52.

Графік роботи підрозділу з вівторка по суботу, з 9.00 до 18.00, в суботу — до 16.45.  документи на отримання паспорта приймають лише до 17.00, в суботу до 16.00. Середа — неприйомний день.

Обідня перерва — з 13.00 до 13.45


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано