A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ В ЇДАЛЬНЯХ ЗА НОВИМ 4-ТИЖНЕВИМ МЕНЮ

Дата: 27.05.2021 12:03
Кількість переглядів: 513

Фото без опису

В Україні презентували шкільне 4-тижневе меню, яке підготувала робоча група з великої кількості експертів харчової галузі

Меню обідів для осіннього періоду 2021 року

Меню обідів для зимового періоду 2021 року

Що в 4-тижневому меню.

 В Україні презентувати шкільне 4-тижневе меню, яке підготувала робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ. Таку інформацію опублікували на сайті Міністерства освіти і науки України.

Ознайомитися детальніше з розробленими меню, технологічними картами та іншими супутніми документами можна на сайті МОЗ. Планується, впровадження оновленої системи шкільного харчування з 1 вересня наступного навчального року.

У розробленому меню налічується 160 страв, які будуть використовувати залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти. Раціон учнів стане більш збалансованим і різноманітним.

«У меню шкільних їдалень з’являться традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції, буде збільшено кількість фруктів та м’яса в раціоні. До меню додаються покрокові рецепти та технічні картки, що значно полегшить роботу працівників шкільних їдалень», — повідомив шеф-кухар Євген Клопотенко.

Нормативно-правові акти щодо харчування.

 Зі свого боку, Міністерство економіки підготувало та затвердило низку нормативно-правових актів, що впроваджують нові процедури організації безпечного харчування в закладах освіти: гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти; методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних чинників та контролю в критичних точках, у закладах освіти; методичні рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.

Наступним важливим кроком реформи буде імплементація змін на місцях, впровадження системи контролю, продовження модернізації харчоблоків та популяризації культури здорового харчування в суспільстві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано