A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

КОМУНІКАЦІЙНА КАМПАНІЯ, ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ТА РОЗВИТОК ПРИНЦИПІВ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ: ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ У МЕЖАХ ІНІЦІАТИВИ ОЛЕНИ ЗЕЛЕНСЬКОЇ

Дата: 19.05.2021 12:00
Кількість переглядів: 500

Фото без опису

Сьогодні, 19 травня 2021 року, в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з метою реалізації комунікаційної кампанії здорового харчування в рамках реформування системи шкільного харчування. Сторонами підписання документа виступили Перша леді України, Міністерство освіти і науки, UNICEF та Посольство Швейцарської Конфедерації.

«Будь-які зміни матимуть глибокий і довготривалий ефект тільки тоді, коли люди їх зрозуміють і приймуть. Коли це буде усвідомленим вибором кожної людини. Ми маємо розуміти, що зміна поведінкових звичок – вкрай складний процес. Це може зайняти роки. Але це не означає, що ми не маємо цього робити. Я пишаюся тим, що ми беремо на себе відповідальність розпочати цей процес», – зазначила Олена Зеленська.

У травні, в межах реалізації меморандуму, буде розпочато поведінкове дослідження серед дітей, батьків та освітян. Отримані результати стануть основою комунікаційної кампанії. Ще одним елементом співпраці є запуск інформаційного порталу з реформування системи шкільного харчування, який стане корисним і зручним помічником як для освітян, так і для батьків та учнів. Також важливим пунктом Меморандуму стане проведення заходів щодо об’єднання зусиль приватного сектору для часткового устаткування шкіл необхідним обладнанням.

«Сьогодні важко переоцінити роль і значення наших спільних зусиль із реформування шкільного харчування. Вони спрямовані на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок, що докладаються наразі за ініціативою Першої леді України Олени Зеленської. Формування правильної харчової поведінки школярів наразі залежить як від харчових звичок батьків і друзів, так і від контенту соціальної реклами. Важливим елементом реформи є сучасне технічне обладнання в закладі освіти. Усі ці передумови мають допомогти дитині у формуванні компетентності безпечного і здорового харчування», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За підтримки UNICEF буде розроблено стратегію комунікаційної кампанії. Завдяки технологічному партнеру SoftServe запрацює національний портал про здорове харчування на підтримку реформування системи шкільного харчування. Він буде доступним і для людей з інвалідністю.

Міністр Сергій Шкарлет повідомив, що на вебсайті щодо реформи шкільного харчування розміщуватиметься, зокрема, інформація про мультипрофільне харчування, вимоги до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, розподіл сфер відповідальності та повноважень у сфері організації шкільного харчування, облаштування харчоблоку, кейтерінг, інтернет-замовлення, вимоги до асортименту шкільних буфетів, поради експертів тощо.

Посольство Швейцарської Конфедерації в Україні надало фінансову підтримку для комунікаційної кампанії щодо формування культури харчування та розвитку принципів здорового харчування. Діяльність Посольства представлена в таких трьох швейцарсько-український проєктах, як DECIDE, «Діємо для здоров’я» та програма QFTP «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах в Україні». З допомогою Посольства Швейцарської Конфедерації реформа запрацює з новим імпульсом.

Зі свого боку Олена Зеленська наголосила на готовності продовжувати підтримку реформи шкільного харчування, зокрема підсилювати комунікаційну кампанію та сприяти реалізації цікавих і корисних проєктів.

Нагадаємо, 20 травня 2021 року МОН спільно з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проведуть вебінар на тему «Технологічне забезпечення шкільного харчування: типові проблеми та способи врегулювання».

Інформацію взято з сайту МОН України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано