A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Національний проект із розвитку цифрової грамотності українців - онлайн платформа “Дія. Цифрова освіта”.

Дата: 12.07.2021 13:58
Кількість переглядів: 1097

 

Як ми неодноразово інформували, Міністерством цифрової трансформації запущено національний проект із розвитку цифрової грамотності українців - онлайн платформа “Дія. Цифрова освіта”.

Мета - навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. На сьогодні зазначеною онлайн-платформою скористалися понад 500.000 українців. На платформі вже доступно 50+ освітніх онлайн-серіалів з різних тем: “Базові цифрові навички”, “Штучний інтелект”, “Цифрові навички для вчителів”, “Кіберняні”, "Для державних службовців" тощо. (https://osvita.diia.gov.ua/courses) .

Також, в межах даної платформи було запущено “Цифрограм” — національний тест на цифрову грамотність. Мета — провести дослідження цифрової грамотності в масштабах всієї країни. Тест складається із 90 запитань, які охоплюють 30 цифрових компетентностей. В основі методології — адаптація українськими експертами європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1.
(https://osvita.diia.gov.ua/digigram). Сtртифікат цифрограму визнається як перевага при працевлаштуванні - адже ключові роботодавці визнають його, як додатковий тест при наймі на роботу.  На платформі вже доступні "Цифрограм для вчителів", "Цифрограм для державних службовців", "Цифрограм для медичних працівників".

Крім за сприянням міністерства була створена Всеукраїнська школа онлайн, платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів.

Мета Всеукраїнської школи онлайн — забезпечити кожному українському учневі та вчителю рівний, вільний і безоплатний доступ до якісного навчального контенту.

Платформа містить відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література. (https://lms.e-school.net.ua/)

Важливим є те, що проект має офлайн складову: мережу з більш ніж 6000 хабів цифрової освіти по всій країні. ВИ теж можете долучитися до проєкту і стати таким хабом, тож, якщо у вас є локації, куди люди можуть приходити та навчатись цифровій грамотності, то скоріше подавайте заявку на наш сайт :)
(https://osvita.diia.gov.ua/hubs) . 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано