A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Семінар-практикум "Організація та функціювання закладів культури в сучасних умовах"

Дата: 11.06.2021 23:56
Кількість переглядів: 917

Фото без опису

 

 

Сьогодні Ладигівський будинок культури зустрічав гостей з усієї громади: старост, керівників закладів культури, художніх керівників, сільських бібліотекарів.

Зустріч розпочалася екскурсією приміщенням колишньої сільської ради (зараз тут перебуває старостат Ладигівського округу та відділ освіти, культури, молоді та спорту Староостропільської сілької ради), потім завітали до дитячого садочку та будинку культури.

Вже в клубі відвідали дитячу та дорослу бібіліотеку, кімнату-світлицю та актову залу. Саме приміщення будинку культури здане в експлуатацію в 1986 році та за останні роки з бюджету Ладигівської сільської ради були виділені кошти на вирішення нагальних проблем. Закуплені міні радіосистема, світловий прилад (світломузика), телевізор, ноутбук, активна акустична система та пульт до неї, тенісний та більярдний стіл. Для бібіліотеки придбана оргтехніка, стільці, стелажі, дитячий куточок та деякі книжки. 

В будинку культури працює три гуртки та через карантин їх робота була обмежена. Разом з переходом України у "зелену" зону відновлюється і культурно-масова діяльність. Навіть карантин працівники культури використали з користю - підвищили свою компетентність на одній з освітніх платформ.

Але поряд з такими позитивними моментами є деякі проблеми (потрібний ремонт приміщення та апаратури, немає проточної води). Саме для вирішення проблем закладів культури був проведений семінар-практикум "Організація та функціювання закладів культури в сучасних умовах".

 Мета заходу: підвищення рівня професійної компетентності слухачів із основних засад реалізації державної політики в Україні у сфері культури, ознайомлення з сучасними тенденціями державного регулювання розвитку культури як інструменту економічного розвитку та інвестиційної привабливості регіону; поглиблення знань щодо особливостей реалізації децентралізації в секторі культури на рівні ОТГ.

Розглянули такі питання: 

1. Функціонування закладів культури в умовах децентралізації. Створення умов для функціонування базової мережі закладів культури місцевого рівця.

2. Інвентаризація, облік об'єктів культурної спадщини.

3. Перспективи розвитку клубних закладів, народних аматорських колективів. Формування звітності, надання публічних послуг населенню.

4. Контроль та нагляд за дотриманням трудового законодавства в Україні.

Також було затверджено план роботи закладів культури громади та шляхи вирішення проблемних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано