A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПОЛІЦІЯ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ІНФОРМУЄ

Дата: 07.04.2021 12:57
Кількість переглядів: 1688

На Хмельниччині шахраї виманили у потерпілих майже пів мільйона гривень — поліцейські закликають громадян бути більш обачними!

Минулої доби до територіальних підрозділів поліції надійшло 6 заяв від громадян, які стали жертвами шахраїв. Загальна сума збитку склала 446 362 гривні.

#поліціяХмельниччини #стоп_шахрайства #ШахрайГудбай

Двоє кам’янчан стали жертвами псевдобанкірів. У 28-річного чоловіка під приводом оформлення нової картки випитали реквізити і зняли з рахунку 44 тисячі гривень. А у 44-річної жінки під приводом захисту картки зняли з рахунку 33 тисячі гривень.

Усі ви, напевно, отримували банківські картки і пам’ятаєте, скільки разів вас фотографували і скільки підписів ви ставили. Тому маєте розуміти, що по телефону банківські операції не проводяться — потрібна ваша особиста присутність та підтвердження. Тому сміливо ігноруйте спокусливі пропозиції про шалені відсотки, тривожні повідомлення про те, що хтось знімає кошти з вашого рахунку і таке подібне. Просто кладіть слухавку. Для певності можете перевірити інформацію за телефоном банку, вказаним на самій картці.

Варто зауважити, що шахраї завжди орієнтуються на потреби ринку. До прикладу, взимку у нас було чимало шахрайств, пов’язаних із продажем дров. Зараз на вудку зловмисників потрапляють фермери, які готуються до посівної і закуповують добрива.

Так, у Кам’янці-Подільському одне з підприємств ще 18 березня перерахувало за добрива 241 500 гривень, проте досі не отримало обіцяний товар. За такою ж схемою ошукали фермерів з Теофіпольщини, які перерахували за міфічні добрива 117 тисяч гривень.

Ну, і традиційно — купівля товарів через мережу Інтернет. Такі шахрайства фіксуються майже кожного дня. До прикладу, вчора, 29 березня, невстановлена особа зателефонувала до 20-річної жительки с. Плесна Шепетівського району і під приводом придбання дитячого візочка, оголошення про що було розміщено на одному із сайтів, дізналась особисті дані потерпілої і зняла з картки 3462 гривні. Також під час купівлі-продажу мобільного телефону через оголошення на сайті 38-річний хмельничанин втратив 7400 гривень.

За усіма вищеперерахованими фактами працівники поліції наразі проводять перевірки і працюють над встановленням зловмисників та принагідно закликають громадян бути більш обачними з власними коштами. Шахраї кожного дня навчаються і відшуковують нові методи обману. Ми з вами теж маємо навчатися, щоб протидіяти їм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано