A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Результативні показники діяльності Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за 2022 рік.

Дата: 13.01.2023 09:46
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

За період з 1 січня по 30 грудня 2022 року Старокостянтинівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, що є його відокремленими структурними підрозділами, зареєстровано 4074 звернень громадян. 3588 осіб отримали юридичні консультації та допомогу у складенні заяв правового характеру;  453 звернення  подали звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги (складення процесуальних документів та здійснення представництва їх інтересів у судах). 2393 звернення надійшло від чоловіків і 1654 звернень - від жінок.

Найбільша кількість письмових звернень, на підставі яких прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги надійшла від ветеранів війни - учасників бойових дій (354). Також письмові звернення надходили від малозабезпечених осіб (54), осіб з інвалідністю (1), осіб, постраждалих від домашнього насильства (17), внутрішньо переміщених осіб (8), дітей (3), осіб, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною (1).

 

Фото без описуСередній вік клієнтів, що звернулися до місцевого центру становить 35-60 років (2158 громадян). Тих, кому від 18 до 35 років - 1055 громадян; 453 громадянина старших за 60 років та 10 осіб молодших 18 років.

Фото без опису

 

Питання, з якими громадяни зверталися за безоплатною правовою допомогою, найчастіше стосувалися адміністративного, цивільного, сімейного, житлового, спадкового, земельного, трудового права та соціального забезпечення.

Крім того, Старокостянтинівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги за звітний період:

- забезпечено роботу 24 виїзних та 129 постійних консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги;

 - надано методичну допомогу 71 органу місцевого самоврядування та установам-провайдерам БПД (громадським організаціям, волонтерським рухам, юридичним особам приватного права), з якими налагоджено співпрацю щодо надання безоплатної правової допомоги;

 - проведено 174 правопросвітницьких заходів (семінарів, лекцій, круглих столів, вікторин, вуличного інформування);

- розміщено 204 інформаційних матеріали з питань надання правової допомоги у місцевих ЗМІ.

Нагадуємо, отримати правову інформацію або роз’яснення з правових питань можна за безкоштовним номером 0800213103, або написати на вибір: в телеграм-чат, вайбер-чат, через кабінет клієнта чи застосунок БПД. Всі посилання тут: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua. Також безоплатну правову допомогу можна отримати у Старокостянтинівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Старокостянтинів, вул. Миру, 36, тел. (03854)4- 54- 75, 068 788 80 41.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано