A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

СІЛЬСЬКИМ ШКОЛАМ БУДЕ ПЕРЕДАНО ДО 100 ОДИНИЦЬ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТЕХНІКИ – МОН І ЕРАМ УКРАЇНА ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

Дата: 24.11.2021 16:20
Кількість переглядів: 324

Учора, 23 листопада 2021 року МОН і ІТ-компанія ЕРАМ Україна підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку освітніх технологій, який передбачає обмін інформацією, підвищення якості освіти завдяки використанню цифрових рішень, а також участь у заходах, присвячених реформі освіти та науки.

«Щодня ми працюємо над тим, аби освітнє середовище було сучасним і цифровим. Сьогодні важко уявити реалізацію багатьох процесів і завдань без сучасного гаджета, освіта тут не є винятком. Ми вже почали забезпечувати педагогічних працівників шкіл ноутбуками в межах проєкту “Ноутбук кожному вчителю”. Проте ми не зупиняємося на цих можливостях і постійно шукаємо партнерів, соціально відповідальний бізнес, який зможе долучитися до допомоги школам і освіті. Ми вдячні компанії ЕРАМ Україна за готовність підтримувати цифрову трансформацію освіти», – зазначив заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький.

На початку року Державна служба якості освіти провела онлайн-анкетування щодо організації дистанційного навчання у школах в 2020/2021 навчальному році:

  • 22% респондентів відзначили низьку якість інтернет-зв’язку як перешкоду освітньому процесу;
  • 8,8% батьків зазначили, що в них відсутній комп’ютер;
  • 53% опитаних вчителів повідомили про проблеми технічного характеру.

«Підтримка молоді та розвиток освіти є одним з ключових напрямів сталого розвитку. Щороку EPAM інвестує в розвиток освіти, підтримує партнерські проєкти та створює свої. Відповідаючи на виклики часу, швидкий перехід в дистанційне навчання, ми маємо допомогти освітній системі України бути сучасною, зокрема у використанні цифрових інструментів і рішень. А також переконатися в доступності цих інструментів для всіх учасників освітнього процесу», – повідомив виконавчий директор ЕРАМ Україна Сергій Рожок.

Проєктом підтримки EPAM стане допомога з технічним оснащенням шкіл в областях, де є представництва компанії. Перша партія спрямовується на потреби шкіл Хмельницької області, до кінця року сільським школам буде передано до 100 одиниць комп’ютерної техніки. Партнером із передачі техніки виступить міжнародний благодійний фонд «Карітас України».

Додаткова інформація за електронною адресою nataliia_movchan@epam.com.

Довідково

Компанія EPAM Systems Inc. – світовий постачальник послуг із цифрової трансформації. Команди компанії працюють у понад 40 країнах світу на 5 континентах. EPAM входить до списку 15 провідних компаній у сфері інформаційних технологій рейтингу Fortune 1000 і впродовж останніх трьох років займає провідну позицію списку Fortune «100 компаній світу, які розвиваються найшвидше».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано