A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2021 19:19
Кількість переглядів: 973

Соняхи… Завжди у нас вони асоціювалися з сонцем, літом, мирним життям… Та от уже 7 років минуло з того часу, як поле соняхів з’являється у нічних жахіттях  сотням наших бійців, що потрапили у страшне місиво війни під Іловайськом. Поле соняхів, посічених “Градами”… Поле соняхів, де назавжди залишилися їх побратими….

29 серпня  2014 року – одна з чорних сторінок новітньої історії України. Цього страшного дня наші війська зазнали найбільших втрат на Донбасі при виході з оточення в Іловайську. Саме тоді російський агресор в черговий раз показав свою підступність та брехливість. Регулярні російські військові частини, що безсоромно вдерлися на територію України, з “Градів” обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали відійти українські воїни.

366 українських військових і правоохоронців склали під Іловайськом свої голови, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. На згадку про них Указом Президента України Володимира Зеленського було встановлено День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Сім років по тому ми вклоняємося пам’яті тих, віддав життя за мир та неподільність нашої держави.  Сьогодні в обласному центрі до фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників російсько-української війни прийшли рідні та близькі Героїв, бойові побратими, представники органів обласної та міської влади, громадськість, аби вшанувати їх подвиг щирою молитвою та квітами.

Фото без опису

Лягають соняхи до пам’ятника… Соняхи, що зросли під мирним небом Хмельниччини, завдяки подвигу та самопожертві наших воїнів, які ціною свого життя та здоров’я захистили нас від ворога.

Вічна пам’ять полеглим!

Слава Героям!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано